Svarta vinbärsbladsaft med apelsin

Tid: 5 dagar

Supergod saft. Lämplig att frysa.

Ingredienser

  • 20 l svarta vinbärsblad
  • 8 citroner
  • 4 apelsiner
  • 8 l vatten
  • 8 kg socker
  • 90 g citronsyra
  • Atamon ( för sköljning av flaskor)
  • Instruktioner

    1. Rensa bladen, skiva citronerna och apelsinerna, lägg i en stor spann (20 l) eller annat lämpligt kärl. Koka sockerlag häll i citronsyra när den har kokt klart och häll över bladen och frukten. Rör om. Täck över. Rör ett par gånger dagligen i 5 dagar. Sila genom silduk och häll upp på atamonsköljda flaskor.
    2. Blanda den efter egen smak, jag tycker den blir perfekt att blanda 1+7.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben