Svartvinbärs och rabarbermarmelad med vanilj
En riktigt god marmelad med svarta vinbär och rabarber med smak av vanilj.
Ingredienser
350 g rensade svarta vinbär
650 g rabarber, skalad nettovikt
800 g socker
75 g citronsaft
1 st vaniljstång
Bourbon
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden med en liten kniv och skrapa ur fröna.
Skär rabarberna i 5 mm tjocka bitar. Blanda rabarbern med svarta vinbär, socker, citronsaft, vaniljstång och fröna och låt koka upp under omrörning.
Låt det koka till 106-107 grader (använd en termometer) eller gör ett sk, syltprov på en kall tallrik och kontrollera att den stelnar.
Skumma bort eventuellt skum under kokningen med en så kallad skumslev.
Pensla ner innerkanten av kastrullen med en pensel för att förhindra sockerkristillisation i den färdiga sylten.
Häll genast upp på steriliserade burkar och sätt genast på locken och vänd burkarna upp och ner och låt stå tills nästa dag.
Liknande recept
Rabarbermarmelad med vanilj
4.7
1 h 30 min
11
Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj
1 h 15 min
3
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Vanilj cupcakes med creme cheese frosting
4.6
5
Vanilj och blåbärsbullar
5
60
6
Rabarbermarmelad
4.7
2
Morotsmarmelad med vanilj
4.5
1 h
1
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!