Svarvaregårdens pepparkaka

Det här är en riktigt saftig, välsmakande mjuk pepparkaka. Det passar bra att bjuda med en klick grädde och färska eller frysta bär. Glutenfri!

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölblandning
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk fiberhusk
  • 175 g smör
  • 1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • ½ dl hett vatten
  • 2 ägg
  • Glutenfritt ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg mjölblandningen, socker, bakpulver, kryddor och fiberhusk i en skål. Blanda alltsammans väl. Smält matfettet, tillsätt det samt yoghurt eller fil och hett vatten. vispa äggen och rör ner dem i smeten. Rör bara smeten tills allt är väl blandat och den är slät.
    3. Smörj en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter. Bröa den med glutenfritt ströbröd. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 40- 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    busan37 27 november 2009

    Jag bakade denna idag. Helt fantastiskt god och inte alls torr som glutenfritt gärna blir. Tyvärr kan jag bara ge en femma eftersom det inte går högre men den är lätt värd det dubbla

    lisam 13 december 2011

    Väldigt god och saftig trots att den är glutenfri. Hade inne den lite kortare i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben