Sveas fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

En enkel men god fiskgratäng

Ingredienser

  • Ca 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 -2 purjolökar
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl chilisås ( av ketchuptyp)
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär djupfryst fisk i ca 3 cm tjocka skivor. Dela färska fileér om de är stora. Salta dem. Skölj och skär purjolöken i strimlor. Fräs den i smör i en kastrull, ca 3 min till den är mjuk. Lägg purjolöken i en ugnssäker form och lägg fisken ovanpå. Grädda i ugn ca 25 min. Häll av ev. vätska som bildats. Vispa grädden. Tillsätt chilisås, potatismjöl och dill. Bred blandningen över fisken. Låt grädda ytterligare 15 min.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MosterA 18 oktober 2009

    Jag hade tänkt lägga in detta recept, därför att den är så himla god (men så fanns det redan här). Given 5-poängare.

    bjuranna 28 februari 2013

    Väldigt gott! Tror det är godaste fiskgratängen jag gjort! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben