Svempas vegetariska lasagne

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

En god lasagne när man har vegetarianer som gäster, men som är helt accepterad även bland icke vegetarianer.

Ingredienser

  • 4 medelstora morötter
  • 2 gula lökar
  • 3 centimetertjocka skivor vitkål
  • ½ paprika
  • 2 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • Ev lite röd curry
  • 2 ägg
  • Soja
  • 2 dl mjölk
  • Stekmargarin eller smör
  • Lasagneplattor eller makaroner ca 4 dl
  • Ostsås
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Riv morötterna fint, finhacka vitkålen och paprikan och lägg allt i en bunke.Tillsätt äggen, sojan, salt och kryddor. Blanda allt till en jämn smet och steksedan allt i ca 30 g margarin eller smör. Tillsätt mjölk ca 2 dl och red såsen när den är genomstekt. Låt svalna.
    2. Börja koka ostsåsen som en vanlig vitsås med lite smör och vetemjöl och tillsätt grädden och mjölken efter hand. Låt koka ett par min. Tillsätt den rivna osten under vispning, ställ undan pannan från plattan.
    3. Häll halva ostsåsen i botten på en eldfast form Lägg på lasagneplattorna eller makaronerna Lägg sedan halva den stekta färsen och ett lager till med plattor eller makaroner. Fyll på med den resterande såsen och strö lite riven ost uppe på. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20 minuter och den är färdig att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben