Svensk tarte flambée med rökt renstek, pepparrot och västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Det rökta renköttet kan ersättas med breasola. Perfekt tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

  • ½ rödlök
  • ½ äpple
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 50 g rökt renstek eller breasola
  • 100 g fryst smördeg (1½ platta)
  • 2 msk crème fraiche
  • 50 g Västerbottensost
  • Garnering
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • Rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rödlöken. Skala och kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple mjukt i olivolja. Salta och låt svalna. Fintärna rensteken och blanda med äppelfräset.
    2. Kavla ut smördegen till en platta, ca 24*15 cm och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Bred på crème fraichen och fördela fräs och ost över.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter och skär sedan i 4 bitar. Garnera med pepparrot och rosmarinkvistar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben