Svensk tzatziki

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En svensk version av den grekiska såsen

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st rödlök
  • ½ gurka
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka eller riv gurkan och lägg i ett durkslag. Salta för att få ur överflödigt vatten. Hacka löken och blanda den med creme fraichen, gräddfilen, persiljan och vinägern. Krama ur gurkan och blanda i. Krydda.
    2. Serveras till grillat eller stekt kött, fisk, fågel eller vegetariskt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben