Svensk/grekiska färsbiffar

Serverar: 4 portioner

Det här receptet är min farmors gamla pannbiffsrecept som jag förnyat med lite grekiska ingredienser. Jag brukar servera biffarna med klyftpotatis och en kall sås gjord på créme fraiche och hackade svarta oliver. Om man vill är det även gott med stekt lök till.

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 dl smulad fetaost
  • 1/2 dl hackade svarta oliver
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Smör eller margarin att steka i
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, smula sönder fetaosten, hacka oliverna. Blanda dessa ingridienser med färsen tillsammans med den pressade vitlöken, ägget, potaismjölet, och alla kyddorna.
    2. Forma färsblandningen till biffar och stek på medelstark värme i smör eller margarin 3-4 min på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben