Sydstatsfilé med sötpotatis

Serverar: 8 portioner

Sötpotatis används ofta i matlagning i Asien, Sydamerika och Nordamerika. Den söta potatisen passar utmärkt till den rökiga sältan från marinaden, som man köper färdig i flaska eller på påse. Servera gärna med mango chutney och kokt ris.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 - 3 sötpotatisar , ca 1 kg
  • 4 rödlökar
  • Smör
  • 5 dl grädde
  • 1 påse ( 75 g) pajitamarinad , smoke taste
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och lök i bitar.
    2. Fräs det i smör i en traktörpanna. Tillsätt grädde, marinad och soja. Låt det koka cirka 10 minuter.
    3. Skär köttet i skivor och bryn det i smör i en stekpanna. Salta. Lägg ner köttet i såsen och låt allt puttra några minuter. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben