Syltsnibbar med tosca

Serverar: 20 portioner

En riktigt lyxig efterrättskaka med sylt i mitten och ett härligt täcke av toscaglasyr med tre sorters nötter!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • ½ dl röd sylt, fast sort
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 200 g hasselnötter, pistaschmandlar och valnötter
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Botten: Mixa samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen på ett bakpapper i en liten långpanna, ca 16 x 20 cm. Du kan vika till papperet om du inte har det exakta måttet på formen. Bred på sylten.
    2. Fyllning: Rör matfettet mjukt och smidigt. Riv mandelmassan och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret. Rör tills allt är precis blandat. Bred ut smeten på sylten. Grädda i 200 grader ca 15 minuter till att börja med.
    3. Toscasmet: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen blir lätt mörka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av skalen. Rosta även de andra nötsorterna. Hacka alltsammans. Smält matfett, socker och sirap i en kastrull under omrörning. Tillsätt nötter och vetemjöl. Låt sjuda 1 minut under omrörning.
    4. Bred ut smeten på en halvgräddade kakan och fortsätt grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i sneda rektanglar (romber) eller trekanter (snibbar).

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben