Syrlig biffsallad

Serverar: 3-4 portioner

Hittade den här goda salladen i Buffé tidningen och gjorde den ikväll tillsammans med fisk-kakor med syrlig dipsås. Jisses vilken thaiafton vi hade här hemma! Jättegott. :) Men jag halverade recepten, för det var bufférecept.

Ingredienser

  • 500 g biff
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk limejuice
  • 2 tsk socker
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 scharlottenlökar
  • 6 salladslökar
  • Rapsolja
  • Isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till marinad i en skål.
    2. Skär köttet i 4x1 cm strimlor och stek dem i en het stekpanna i lite olja cirka 1 minut. Låt svalna.
    3. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla scharlottenlöken tunt. Skär hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor och strimlad salladslök.
    4. I orginalreceptet hade de en finstrimlad selleristjälk med i salladen, jag uteslöt den för att vi inte är så förtjusta i selleri.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben