Hittade den här goda salladen i Buffé tidningen och gjorde den ikväll tillsammans med fisk-kakor med syrlig dipsås. Jisses vilken thaiafton vi hade här hemma! Jättegott. :)
Men jag halverade recepten, för det var bufférecept.
Ingredienser
500 g biff
3 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
4 msk fisksås
4 msk limejuice
2 tsk socker
1 kruka färsk koriander
2 scharlottenlökar
6 salladslökar
Rapsolja
Isbergssallad
Instruktioner
- Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till marinad i en skål.
- Skär köttet i 4x1 cm strimlor och stek dem i en het stekpanna i lite olja cirka 1 minut. Låt svalna.
- Hacka koriandern grovt. Skala och strimla scharlottenlöken tunt. Skär hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor och strimlad salladslök.
- I orginalreceptet hade de en finstrimlad selleristjälk med i salladen, jag uteslöt den för att vi inte är så förtjusta i selleri.
Liknande recept
Kommentarer (0)