Syrlig citronkaka

Serverar: 6-8 portioner

Den här syrliga citronkakan har en härligt mjuk och krämig insida. En riktig godsak som dessutom håller sig fräsch i flera dagar!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Ca 2 msk florsocker
  • Rivet citronskal eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv skalet från citronen och pressa ut saften (cirka 1/2 dl). Blanda ner skal och saft i äggsmeten.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör till sist ner matfettet.
    4. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
    5. Grädda citronkakan på galler i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen. Den stabiliserar sig något under tiden den svalnar.
    6. Ta den kalla kakan ur formen. Garnera med siktat florsocker och lite rivet citronskal eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben