Den här syrliga citronkakan har en härligt mjuk och krämig insida.
En riktig godsak som dessutom håller sig fräsch i flera dagar!
Ingredienser
200 g smör eller margarin
4 ägg
2,5 dl strösocker
1 citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
Ca 2 msk florsocker
Rivet citronskal eller bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn.
Låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv skalet från citronen och pressa ut saften (cirka 1/2 dl).
Blanda ner skal och saft i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Rör till sist ner matfettet.
Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
Grädda citronkakan på galler i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.
Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen. Den stabiliserar sig något under tiden den svalnar.
Ta den kalla kakan ur formen. Garnera med siktat florsocker och lite rivet citronskal eller bär.