Syrlig vårpaj

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Har aldrig tidigare smakat en paj med hjortron, men den blev härligt syrlig och god.

Ingredienser

  • 200 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 600 g hjortron
  • 100 g björnbär
  • Socker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det avsvalnade smöret, och arbeta ihop till en deg. Tumma ut 3/4 delar av degen i en pajform. Strö ut potatismjöl i botten på pajen, för att pajen inte ska bli blöt i botten. Lägg i hjortronen och björnbären, strö över socker om så önskas. Smula den återstående 1/4 delen av degen över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben