Mandel i pajdegen, frisk syrlighet i fyllningen och söta bär till - grande finale på en särdeles lyckad måltid! Ännu ett pålitligt Allers-recept.
Ingredienser
100 g smör
3 msk socker
50 g malen mandel
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 ägg
1 dl socker
1 dl pressad limesaft
Rivet skal av 4 limefrukter
250 g kesella, 10%
Servering
Florsocker
Jordgubbar
Instruktioner
Hacka samman smör, socker, mandel och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter, och ställ kallt minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt limesaft och rivet skal. Rör i kesellan och häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 175° 30 minuter. Låt kallna ett par timmar så att fyllningen "sätter sig". Pudra florsocker över kakan och servera med skivade jordgubbar.