Syrligt god paj med söta bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mandel i pajdegen, frisk syrlighet i fyllningen och söta bär till - grande finale på en särdeles lyckad måltid! Ännu ett pålitligt Allers-recept.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 msk socker
  • 50 g malen mandel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl pressad limesaft
  • Rivet skal av 4 limefrukter
  • 250 g kesella, 10%
  • Servering
  • Florsocker
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, socker, mandel och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter, och ställ kallt minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt limesaft och rivet skal. Rör i kesellan och häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 175° 30 minuter. Låt kallna ett par timmar så att fyllningen "sätter sig". Pudra florsocker över kakan och servera med skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben