Jättegod paj som framför allt alla barn älskar
Till 1 paj ca 25-30 cm i diameter
Ingredienser
2-3 smördegsplattor
300-400 g köttfärs
1 påse tacokryddor
2-3 ägg
2-3 dl mjölk
2 dl riven ost, typ lagrad Grevé
Salt
Peppar
Instruktioner
Tina smördegsplattorna och knåda ihop dem. Kavla ut till en rund platta som täcker pajformen ända upp på kanterna.
Smöra pajformen. Täck botten och kanter på pajformen med degen, picka hål i degen med en gaffel. Låt gärna degen vila/stanna i 20 min. Täck degen på kanterna med folie, förgrädda i 225º i ca 10 minuter.
Fräs under tiden köttfärsen i en stekpanna, krydda med tacokryddan, häll på 1-1 ½ dl vatten och låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår.
Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
Fördela köttfärsen i den förgräddade pajformen, strö över den rivna osten och häll på äggsmeten. Grädda i 225º i ca 25-30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.