Taco på tunnbröd

Serverar: 4 portioner

I dag finns fryst skav på både älg och ren och en viltmästarskav som är en blandning av älg- och hjortkött att välja mellan.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 300 g färsk svamp
  • 2 rödlökar
  • 1 + 1 + 2 msk smör
  • 1 pkt skav, ca 240 g
  • ½ + ½ tsk salt
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 4 skivor tunnbröd, ca 25x20 cm
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Borsta och skiva svampen. Skala och klyfta löken.
    2. Fräs skavet hastigt i 1 msk smör i het panna. Strö över ½ tsk salt. Ta upp på ett fat så länge.
    3. Stek svampen i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Tillsätt löken och låt steka med cirka 3 minuter. Krydda med ½ tsk salt. Blanda i skavet och krydda med timjan.
    4. Grovkrossa potatisen med en gaffel tillsammans med 2 msk smör. Fördela potatisen på tunnbrödsskivorna och lägg sedan skavblandningen ovanpå.
    5. Vik ihop och rulla en bit aluminiumfolie runt nedre delen. Garnera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben