Tacokryddad kycklinglasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Går hem hos stora som små själar :)

Ingredienser

  • 500 g kycklingkött (lår- eller bröstfile)
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 2 påsar taco kryddmix
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt creme frachie
  • 200 g färskost (av philadelphiatyp)
  • 2 dl mjölk
  • 9 st lasagneplattor
  • 1 dl riven gratängost
  • olja
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. 2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
    4. 3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kycklingen och grönsaker i olja i 5 minuter. Tillsätt tacokryddmix och vatten.
    5. 4. Rör i creme frachie, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
    6. 5. Täck botten på en smord ugnsäker form med ett tunt lager kycklingragun. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
    7. 5. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
    8. Servera med en grönsallad med vinägrett.
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben