Tacokryddad lasagne

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En lasagne med lite extra! Fungerar som bjudmat, förbered så att köttfärs och sås är gjord innan gästerna kommer! Går hem hos både vuxna och barn. Går utmärkt att frysa!

Ingredienser

  • 1 stor gul lök eller 2 små
  • 1 kg köttfärs
  • 3 påsar á 40g Santa Maria Taco kryddmix
  • 1 frp á 500g passerade tomater, ex ICA
  • 2 dl vatten
  • 120 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk, gärna standardmjölk
  • 3 påsar á 26g Santa Maria Cheese dip mix
  • salt, peppar
  • 2 burkar á 230g Santa Maria Tacosås, styrka efter smak
  • Lasagneplattor, gärna gröna eller röda
  • Grönsaker till en fräsch sallad
  • Feferoni
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Slå på ugnen på 200 grader.
    2. Köttfärs Hacka löken och fräs i smör och olivolja. Tillsätt köttfärs och fräs den genomstekt. Tillsätt passerade tomater, vatten och kryddmix. Puttra i 5 minuter. Ställ åt sidan.
    3. Sås Smält smöret, tillsätt mjölet och vispa hårt till jämn smet. Tillsätt mjölken, 5 dl åt gången tills det att såsen kokar. Rör med en visp i kastrullen hela tiden så att såsen inte bränns vid. Salta och peppra, tillsätt dipmix.
    4. Häll hälften av såsen i botten på en långpanna. Täck med lasagneplattor. Fördela 1/3 av köttfärsen. Varva sedan plattor med köttfärs i tre lager köttfärs. Häll tacosås över det sista lagret köttfärs, täck med plattor och häll sedan den andra halvan av såsen överst i formen.
    5. Grädda i 20-30 minuter tills det att lasagnen har fått en fin färg.
    6. Servera med en fräsch sallad, feferoni och kall gräddfil!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    hamsko0823 30 november 2012

    Fantastiskt gott recept! Det är ingen överdrift alls när jag skriver att det är den godaste lasagnen jag har ätit..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben