Tacokyckling på grekiskt bröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god plockrätt som passar bra till fredagsmys.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 40 g tacokrydda (1 påse)
  • 230 g tacosås (1 burk)
  • 4 dl crème fraiche (2 dl med fetthalt 34%)
  • 1 st huvud kruksallad
  • 2 dl ärtskott
  • 150 g majs (liten burk)
  • 200 g fetaost (1 pkt)
  • 8 Soltorkade tomater (efter smak)
  • 1 dl oliver i en skål
  • Grekiskt bröd, (1 limpa)
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingfilen i mindre bitar och stek i stekpanna med den gula löken. Blanda i tacokrydda, tacosås och crème fraichen. Koka ihop en stund.
    2. Servera kycklingen på det skivade grekiska bröd som du gnider lite vitlök på och steker i olivolja tills dom fått färg. (om du vill kan du strö lite fling salt på)
    3. Gör en sallad med kruksallad och ärtskott & majs.
    4. Gör en sallad på tärnad fetaost med hackadade soltorkade tomater.
    5. Oliver i en skål.
    6. Ät & njut. Detta blev helt klart en favorit för hela familjen även vår son på 3 år.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben