Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad Tacopaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 gram nötfärs
  • ½ msk margarin
  • 1 1/4 dl vatten
  • 40 g Spice Mix for Tacos
  • 1 ½ msk Jalapeños, hackade
  • 2 dl crème fraiche paprika & chili
  • 3 tomat(er)
  • 150 g cheddarost
  • Instruktioner

    1. Tillagning Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
    2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix och 1,25 dl vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
    3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
    4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben