Tacopaj

Vi lär dig hur du gör en enkel och god taco-paj.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 75 g smält smör
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 tsk Risenta råsocker
  • ¼ tsk bakpulver
  • 2 dl Risenta rismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 gul lök, hackad
  • 450 g köttfärs
  • 2 tsk fajitaskrydda
  • ½ paprika, strimlad
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svart peppar
  • 75-100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. 2. Vispa ihop smält smör och ägg. 3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll ner ägg- och smörblandningen. Tryck ut degen i pajformen. Nagga med gaffel i botten och sätt folie på kanterna så att de inte sjunker ner under gräddningen. 4. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. 5. Fräs löken i smör, lägg i köttfärsen fräs allt. Strö över fajitaskryddan och lite salt. Lägg färsen i pajskalet, fräs paprikan i lite smör, strö över köttfärsen. 6. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och strö över osten. 7. Grädda pajen

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben