Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En bland alla de övriga, men denna är god också.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gr margarin
  • 1½ dl mjölk
  • 1:a fyllningen
  • ½-1 kg blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 dl vatten
  • 2:a fyllningen
  • 3-4 hackade tomater
  • 1 gul lök
  • 2-3 hackade pfeferoni
  • 3:e fyllningen
  • 3 dl cremé fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • Vitpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och tryck ut i en pajform, ca. 24 cm. Förgrädda 10 min i 200 grader.
    2. Bryn färsen, blanda i tacokryddan och vattnet. Låt småkoka till det mesta av vattnet kokat bort. Glöm inte röra
    3. Hacka tomaterna, löken och pfeferonin
    4. Rör ihop cermé fraichen, majonnäsen, vitpeppar och den rivna osten.
    5. Börja sedan med lägga i färsen. Ovanpå färsen läggs de hackade tomaterna, löken och pfeferonin. Sist brer man på ost-cremé fraichen.
    6. Gratinera 10 min i 225 grader
    7. Serveras med en god sallad

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    Piader 22 februari 2008

    denna är fantastiskt god, och lättlagad. piader

    lismat 5 mars 2011

    Mycket god!! Kommer att göra denna flera gånger.

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben