Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket god tacopaj!

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g Margarin
  • 3 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Vatten
  • 400 g Köttförs
  • 1 påse Taco kryddmix
  • Fyllning
  • 2 dl Cremé fraiche alt. Turkisk yoghurt
  • 1 dl Riven ost
  • 0,5 dl Majonnäs
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2-4 dl Cremé fraiche alt. turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • En klick Majonnäs
  • svartpeppar
  • salt
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en smord pajform.
    3. Stek köttfärsen och blanda i kryddmixen. Häll i lite vatten vid stekningen. Strö sedan färdigstekta köttförsen över pajdegen i formen.
    4. Blanda ingredienserna till fyllningen och peppra efter behag. Bred ut fyllningen ovanpå köttfärsen.
    5. Ställ in i ugn ca 25 minuter.
    6. Blanda därefter ingredienserna till såsen, pressa vitlöken och krydda efter smak och tycke.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    fahannan 8 februari 2009

    Jättegod paj! Jag lade till en burk ananas-salsa 230 g (medium) i köttfärsen som jag såg i receptet Taco med ananas, det blev kanonbra. Tack!

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben