Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Väldigt god allround paj som passar både till fest och picnic. Lätt att göra, svår att misslyckas med.

Ingredienser

  • 400g köttfärs, eller quorn
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk hot eller medium tacosås
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 tomater
  • ost
  • 1 pajdeg
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl hett vatten
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen. Bland torra ingredienser och häll sedan på vattnet och oljan och rör i hop med en sked. Degen kladdar inte på händerna och är lätt att platta ut i en ugnsfast form. Förgrädda i 5 min. Stek köttfärsen och häll i kryddpåsen. Häll i pajskalet när fardiggräddat. Blanda creme fraichen och tacosåsen och häll över köttfärsen, ta gärna en gaffel och blanda ner röran lite så den blandas med köttfärsen. Lägg på tomatskivor och täck till sist allt med ost. Grädda ca 20 minuter tills osten fått fin färg. Servera med grön sallad och ev bröd. Jättegod både varm och kall och går jättebra att värma dagen efter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    trampolin 31 mars 2008

    Supergott :) passar bra som festmat.

    EvisW 12 september 2010

    God, nästa gång ska jag prova att ha i mindre creme fraiche.

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben