Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En lättlagad tacopaj men tyvärr utan några mått

Ingredienser

  • Köttfärsen
  • 800 g blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Toppblandningen
  • Hela tomater, som du delar i mindre bitar
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • 3 msk lättmajonäs
  • ½ påse riven ost, gärna Icas smaksatta med taco
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Pajdeg
  • 200 g margarin
  • Mjöl efter behov, degen ska vara lätt att arbeta med
  • ½ påse riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen o tryck ut i form. Grädda i c:a 10 minuter eller när du ser att den har blivit lite ljusbrun ta ut den.
    2. Bryn färsen tillsätt påsen med tacokrydda rör ihop och salta, peppra efter behov. Ställ åt sidan. Ta en bunke där du blandar creme fraiche, majonäs, delade tomaterna, salt, peppar och chilipulver. Rör ihop. Tillsätt den rivna osten o blanda igen. Smaka av.
    3. Lägg köttröran i pajformen så det blir jämt fördelat, bred sen över toppingen av cremefraiche, se till att blandningen blir jämt fördelad, sen in i ugnen tills ytan fått en fin färg c:a 20-30 minuter.
    4. Ugn 175-200 grader.
    5. Servera med strimlad grönsallad och öl

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben