En lättlagad tacopaj men tyvärr utan några mått
Ingredienser
Köttfärsen
800 g blandfärs
1 påse tacokrydda
Salt
Peppar
Paprikapulver
Toppblandningen
Hela tomater, som du delar i mindre bitar
5 dl lätt creme fraiche
3 msk lättmajonäs
½ påse riven ost, gärna Icas smaksatta med taco
Salt
Peppar
Chilipulver
Pajdeg
200 g margarin
Mjöl efter behov, degen ska vara lätt att arbeta med
½ påse riven ost
Instruktioner
- Gör pajdegen o tryck ut i form. Grädda i c:a 10 minuter eller när du ser att den har blivit lite ljusbrun ta ut den.
- Bryn färsen tillsätt påsen med tacokrydda rör ihop och salta, peppra efter behov. Ställ åt sidan.
Ta en bunke där du blandar creme fraiche, majonäs, delade tomaterna, salt, peppar och chilipulver. Rör ihop. Tillsätt den rivna osten o blanda igen. Smaka av.
- Lägg köttröran i pajformen så det blir jämt fördelat, bred sen över toppingen av cremefraiche, se till att blandningen blir jämt fördelad, sen in i ugnen tills ytan fått en fin färg c:a 20-30 minuter.
- Ugn 175-200 grader.
- Servera med strimlad grönsallad och öl
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...