Tacopaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Fyllig och god paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 st lök
  • 1 påse tacomix
  • 1 dl majskorn
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk salsasås
  • 2 dl riven ost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mät upp mjölet i en skål. Smula ner margarinet, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform & nagga med en gaffel. Grädda pajskalet ca 10min mitt i ugnen. Skala och hacka löken.
    3. Stek köttfärsen, löken så den får lite färg. Tillsätt sedan tacomixen, 1dl vatten och låt det puttra ca 5min.
    4. Blanda creme fraiche, salsa, vitlök och riven ost. Lägg tacofärsen, majsen i pajskalet. Bred över creme fraiche blandningen över köttfärsen i pajskalet.
    5. Grädda pajen tills den stelnat och fått en fin färg ca 15min

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben