Tacopaj

Serverar: 1-4 portioner

Åt den på min systers 30-årsfest. Ett alternativ till "vanliga" tacos. Jag brukar byta den starka såsen mot medium men det blir ändå lika gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 1,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 200 g köttfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • Cirka 1 burk tacosås, starkhet efter behov
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 liten lök
  • Cirka 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Deg: blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret, tillsätt mjölken och arbeta ihop degen. Täck en pajform och förgrädda pajskalet i cirka 10-15 min, 250°.
    2. Fyllning: Fräs köttfärsen, blanda i kryddorna och tacosåsen, låt puttra en stund.
    3. Sås: Blanda ingridienserna till en sås.
    4. Lägg köttfärsröran på det varma pajskalet. Klicka/bred den kalla såsen ovanpå ställ in i ugnen igen så att såsen blir varm och osten smälter. Man kan även ha såsen kall på den varma pajen.
    5. Garnera pajen med gula och röda paprikaringar eller tomatskivor.
    6. Servera med en god sallad och bröd.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben