En härlig paj som passar både till middag eller att äta en fredags kväll.
Ingredienser
Pajdeg
1 dl maizena
2 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
2-3 msk vatten
Fyllning
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g köttfärs
1/2 burk (340g) medium tacosås
3 tomater
1 dl chreme fraiche
1 burk majs
Tackokrydda
2 dl riven ost
Instruktioner
- Blanda de båda mjölsorterna med margarin eller smör, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila ca 30 min i kylskåp.
- Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
Häll på tacosåsen och låte puttra i ett par minuter.
- Grovhacka tomaterna och rör ner dem samt chreme fraiche i köttfärsröran.
Tillsätt majsen och smaka av med tacokryddan.
Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter.
- Förgrädda den i 225, i ca 10 min.
- Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten.
Grädda pajen 20 - 30 min. Servera med sallad!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...