Tacopaj

Serverar: 3-5 portioner

En härlig paj som passar både till middag eller att äta en fredags kväll.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl maizena
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 burk (340g) medium tacosås
  • 3 tomater
  • 1 dl chreme fraiche
  • 1 burk majs
  • Tackokrydda
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda de båda mjölsorterna med margarin eller smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 min i kylskåp.
    2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på tacosåsen och låte puttra i ett par minuter.
    3. Grovhacka tomaterna och rör ner dem samt chreme fraiche i köttfärsröran. Tillsätt majsen och smaka av med tacokryddan. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter.
    4. Förgrädda den i 225, i ca 10 min.
    5. Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten. Grädda pajen 20 - 30 min. Servera med sallad!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben