Tacopaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Den här görs i en stor långpanna och räcker säkert till lunch dagen efter också. Ni slipper laga mat på lördagen och får ännu mer tid att umgås som familj.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 krm salt
  • 3 dl filmjölk
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 gram smör
  • 1 kg köttfärs
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 påse tacokryddmix
  • 2 dl vatten
  • 4-6 tomater
  • 5-6 fefferoni
  • 4 dl crème fraiche
  • 8 msk majonnäs
  • 4 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Börja med att blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den färdiga degen i en smord långpanna.
    3. Stek färs och lök i stekpanna. Blanda i tacokryddor och vatten och låt puttra 10 minuter.
    4. Till sist gör du såsen. Skär och hacka smått. Lägg tomaterna och fefferonin i en bunke och blanda i övriga ingredienser.
    5. Bred ut köttfärsen på pajdegen och sedan såsen överst.
    6. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    hanna068 1 mars 2010

    Hej Jag tænkte bara fråha om man kan byta ut filmjølken mot vanlig mjølk eller ska det vara filmj'lk? Den låter jætte god tænkte testa den men jag undrar bara om man kan byta ut det? Mvh Hanna

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben