Den här görs i en stor långpanna och räcker säkert till lunch dagen efter också.
Ni slipper laga mat på lördagen och får ännu mer tid att umgås som familj.
Ingredienser
8 dl vetemjöl
4 krm salt
3 dl filmjölk
4 tsk bakpulver
100 gram smör
1 kg köttfärs
2 hackade gula lökar
1 påse tacokryddmix
2 dl vatten
4-6 tomater
5-6 fefferoni
4 dl crème fraiche
8 msk majonnäs
4 krm vitpeppar
2 dl riven ost
3 pressade vitlöksklyftor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till degen.
Tryck ut den färdiga degen i en smord långpanna.
- Stek färs och lök i stekpanna. Blanda i tacokryddor och vatten och låt puttra 10 minuter.
- Till sist gör du såsen. Skär och hacka smått. Lägg tomaterna och fefferonin i en bunke och blanda i övriga ingredienser.
- Bred ut köttfärsen på pajdegen och sedan såsen överst.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Hej Jag tænkte bara fråha om man kan byta ut filmjølken mot vanlig mjølk eller ska det vara filmj'lk? Den låter jætte god tænkte testa den men jag undrar bara om man kan byta ut det? Mvh Hanna