Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En matig tacopaj som uppskattas av hela familjen. Underbart god, som dessutom räcker länge.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1,6 dl vatten
  • 400 gram nötfärs
  • margarin
  • 1 påse taco-kryddmix
  • 1,5 msk hackade jalapenos
  • 2 dl crème fraiche, paprika och chili
  • 3 st tomater
  • 150 g cheddarost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port) och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smort pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmixen och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapenos.
    3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över den rivna osten.
    4. Grädda pajen 10-15 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    sucram82 30 augusti 2008

    Ett av mina favoritrecept! Från Santa Maria ursprungligen om jag inte minns fel? Vi brukar även blanda i hackad ananas, mums!

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben