Tacopaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Den är super

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 gram margarin
  • 1 nypa salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 800 gram nötfärs
  • 2 påsar tacokrydda
  • 2 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 burk majskorn
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en stor pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 minuter. 3. Stek köttfärsen och blanda i tacokrydda och vatten. Låt vattnet koka in. 4. Dra stekpannan från plattan och rör i majs, ägg och creme fraiche. 5. Fördela köttfärsen i pajskalet. Skiva paprikan och lägg på köttfärsen. Toppa med riven ost. 6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben