Tacopaj

Serverar: 6 portioner

Saftig paj med en smak av Mexico.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gram smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 st gul lök
  • 2 msk matfett
  • 500 gram blandfärs
  • 2 st påsar taco kryddmix
  • 1,5 dl kallt vatten
  • Topping
  • 4 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 dl creme fraiche
  • Garnering
  • 1 näve taco chips
  • 1 nypa gräslök
  • Instruktioner

    1. Kavla eller tryck ut degen i en úgnsäker form, ca 24 cm i diam. Nagga pajbotten med hjälp av en gaffel. 2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. 3. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig. Tillsätt lök, kryddmix och vatten. Rör om och låt allt puttra samman någon minut. 4. Fördela färsen i pajskalet. 5. Hacka tomaterna i mindre bitar. Blanda samman tomater, pressade vitlöksklyftorna, osten och creme fraichen. Häll toppingen över färsblandningen. Grädda i ugn 225 C tills osten smällt och pajen fått färg. 6. Låt pajen svalna innan den serveras. Garnera med taco chips och gräslök.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben