Tacopaj

Serverar: 6 portioner

Den verkar god!

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
  • 250 g halverade coctailtomater
  • 1 dl jalapeno
  • 150 g riven ost (taco eller texmex)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Hacka margarin, mjöl och paprikapulver till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en ugnsform. Gör några hål med en gaffel, ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
    2. Bryn färsen smulig i en kastrull. Tillsätt krydda och vatten, låt koka ca 5 minuter. Blanda all fraiche. Låt chilin rinna av. Fyll pajskalet med färsen och bred på fraicheblandningen. Täck med tomaterna och chili. Strö över osten och smaksätt med paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills osten fått färg.
    3. Vill du ha mildare kryddning kan du minska mängden fraiche paprika & chili med 1 dl och öka motsvarande mängd lättfraiche.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben