Tacopaj

Serverar: 4-6 portioner

Recept jag ändrat lite saker i. Väldigt gott dock.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk majs
  • 3 tomater
  • 1 burk crème fraiche naturell
  • 1 burk crème fraiche paprika/chili
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och kyl denna 20-30 min Bryn köttfärsen med 1/2 dl vatten och tacokrydda. Få den rätt torr
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, behöver inte gå ändå upp på kanten. Förgrädda skalet 10-15 min med folie runt kanten.
    3. Hacka tomaterna och blanda dessa, majsen och all crème fraiche med köttfärsen. Häll i pajskalet och strö över osten.
    4. Grädda ca 15 min, till osten smält/börjat få färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben