Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Testa pajen till fredagsmiddagen, när tjejerna kommer på middag eller bara som en helt vanlig middagsrätt, supergott, tycker jag :-)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkel eller vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk kallt vatten, cirkamängd
  • 0.75 tsk salt
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk jalapeños
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 tomater
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.
    3. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
    4. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
    5. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben