Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Detta recept har jag fått av en arbetskompis och det är den absolut godaste tacopajen jag har smakat på. Alla som smakat den säger samma sak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • Tacofärs
  • Ca 600 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda ( ej vatten i köttfärsblandningen )
  • Täcke
  • 3-4 dl crème fraiche
  • 3 hackade tomater
  • 1 fint skivad lök
  • 5 feferoni, skivade (från burk, ej färska)
  • 2 smulade piri piri
  • salt
  • Riven ost över pajen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Knåda ihop pajdegen och tryck ut den i en smord pajform. (Pajskalet behöver inte förgräddas). Bryn köttfärsen och rör i tacokryddan. Häll i köttfärsen i pajskalet. Rör ihop täcket i en bunke och smaka av med salt. Bred ut det över färsen. Strö över riven ost. Ställ in mitt i ugnen i 15 - 20 minuter. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben