Tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • smör till stekning
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1.5 dl vatten
  • 1 burk green chili
  • 1 burk crème fraiche paprika & chili
  • 3 st tomater
  • 2.5 dl riven ost , gärna cheddar
  • Instruktioner

    1. Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 25 min Färdigt på: 1 tim
    2. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. 2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
    4. 3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    5. 4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.
    6. 5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
    7. 6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
    8. 7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
    9. 8. Servera pajen med en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben