Tacopaj

Serverar: 4-6 portioner

Smaskig tacopaj som är enkel att göra med detta recept.

Ingredienser

  • Vanlig pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl mjölk
  • Köttfärsfyllning
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (eller motsvarande pulver eller i glasburk)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soya
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk curry
  • 1 - 2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • Täcke
  • 3 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 150 g riven ost (ca 2 - 3 dl)
  • Instruktioner

    1. Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas. Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.
    2. Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna: chilipeppar, spiskummin, koriander, curry och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.
    3. Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
    4. Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.
    6. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben