Smaskig tacopaj som är enkel att göra med detta recept.
Ingredienser
Vanlig pajdeg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk
Köttfärsfyllning
500 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (eller motsvarande pulver eller i glasburk)
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk soya
2 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 tsk curry
1 - 2 tsk salt
2 dl vatten
Täcke
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
150 g riven ost (ca 2 - 3 dl)
Instruktioner
- Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.
Fyllning: Hacka löken. Stek köttfärs och lök samt pressade vitlöksklyftor tillsammans tills det fått lite färg.
- Tillsätt tomatpuré, chilisås och soya. Strö på kryddorna: chilipeppar, spiskummin, koriander, curry och salt. Häll på vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.
- Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minter tills ytan fått fin färg.
- Servera med grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...