Tacopaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En suveränt god och omtyckt paj!!

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 30 g margarin
  • 1 1/2 dl fil
  • FYLLNING 1
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad lök
  • 1 pkt taco mix
  • FYLLNING 2
  • 10 st fefaroni
  • 5 st tomater
  • FYLLNING 3
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 msk feferonispad
  • Svartpeppar
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ost
  • Instruktioner

    Blanda samman botten och tumma ut i en form ca 30 * 20. Nagga med en gaffel över hela botten och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Fräs köttfärsen och löken, tillsätt taco mixen och den mängd vatten som anges på baksidan av paketet. Hacka feferoni och tomater och bland ihop i en bunke. Blanda samman allt i den 3:e fyllningen i en egen bunke. Vitlöken pressas och ost får man ta efter eget behag. Jag brukar ta tills fyllningen känns lagomt tjock. Fyll sedan botten med fyllning 1, därefter fyllning 2 och till sist fyllning 3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera med en enkel sallad!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben