Tacopaj

Från annsann.com

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • ¾ dl Kesella mager kvarg
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 påse tacokryddmix, 40 g
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl tacosås av valfri styrka
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen.
    2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200º.
    4. Stek färsen i matfettet. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt det småputtra i ca 10 minuter.
    5. Blanda crème fraiche, tacosås och ost i en skål.
    6. Förgrädda under tiden pajskalet i ugnen i 10 minuter.
    7. Häll färsen i det förgräddade pajskalet och bred på crème fraicheblandningen.
    8. Grädda i ca 30 minuter tills pajen har fått fin färg.
    9. Servera med nachos, grönsaker och valfria tillbehör.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    TheMicks 10 september 2010

    Helt underbart gott! Vi gjorde detta igår och åt tills vi knappt kunde ta oss ur soffan efteråt. Det blev paj över så gissa vad vi ska äta ikväll ;-)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben