Tacopaj

Serverar: 6-8 portioner

Så enkel men ändå så god!!

Ingredienser

  • Tacofärs
  • 1 kg köttfärs
  • 80 g tacokrydda
  • 230 ml tacosås, medium
  • 3 dl gräddfil
  • 4 dl crème fraiche
  • Pajdeg
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100 g margarin, kallt
  • 4 dl mjölk
  • 5 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 4 skivade tomater
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen till tacofärsen och ha i tacokryddan och rör om. Ha i de andra ingredienserna och låt puttra till sig en stund.
    2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och rör om. Nyp i margarinet och ha i mjölken. Dega ihop alltihop. Degen ska vara kladdig!!
    3. Smörj en långpanna och kleta ut degen. Häll på tacofärsen och lägg på skivade tomater och den rivna osten.
    4. Gratinera i 200° i 20 minuter. Låt vila 10 minuter innan ni börjar skära i den.
    5. Servera valfria grönsaker och tillbehör till.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben