Tacopaj a'la Ann-Britt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Jätte god, men ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Fyllning 1
  • 5 hg blandfärs
  • 1 hackad lök
  • 1 påse taco krydda
  • Fyllning 2
  • 4 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • (ev. vitlök och feffaroni)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, brukar använda matberedare. Tryck ut den i en ugnsäker form med höga kanter. Förgrädda i 10 minuter.
    2. Sätt sedan ugnen på 250 grader.
    3. Fräs ingredienserna till fyllning 1 och lägg detta över det förgräddade pajskalet.
    4. Hacka tomaterna i bitar och blanda ihop det med de övriga ingredienserna till fyllning 2. Lägg fyllning 2 över köttfärsen i pajskalet. Sätt mitt i ugnen 10- 20 minuter.
    5. Servera med en grön sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben