Ett variant på Tacopaj, mer liknande gratäng. Här har man nachochipsen i gratängen.
Ingredienser
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
400 g köttfärs eller blandfärs
1 påse taco kryddmix
Nachochips
Tomat
Riven ost
Instruktioner
- Bryn färsen och tillsätt kryddmixen. (Eller varför inte göra en egen taco krydda, recept finns i min kokbok)
- Blanda philadelphia och creme fraiche i en bunke, bred ut på botten i en ugnssäker form.
Bred ut önskad mängd nachos och bred sedan ut den färdiga färsen över nachosen.
- Skiva tomater och lägg över, strö önskad mängd ost ovanpå.
- Gratinera i 200 graders ugn ca 15-20 min.
- Servera med en fräsch sallad och ev mer nachos till den som vill.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Tacopaj/gratängen var suveränt god. Den kan jag rekommendera.
Jättegott! Kommer att göra denna paj fler gånger.
Jättebra! Blev uppskattad av alla i familjen, lätt att göra!!
Gillade denna tacogratäng skarpt! Till och med sambon som annars är tveksam till allt som slutar på -gratäng tyckte om den. :)
Kan ju inte bli annat än toppbetyg
Suverän gratäng! Har gjort den flera gången och är lika populär varje gång :-) Enkelt o gott, kan det bli bättre!
Wow så smaskigt! Hela familjen gillade det :D Vi hade isbergssallad, tomater, gurka, tacosalsa samt lite chips som blev över till. Väldigt smarrigt. Men nästa gång för jag göra dubbelsats, för allt tog slut, så nu får vi hitta på ngt annat till morgondagens lunch ;)
Gjorde denna idag igen, lika god som sist! :P
Nu har jag provat denna taco gratäng och det blev väldigt bra. Jag gjorde vissa förändringar dock, jag hackade en röd paprika som jag strödde ovanpå köttfärsen samt lite majs. Jag ringlade också över ungefär en halv burk tacosås. Kommer säkert bli en standardrätt framöver.