Tacopaj / gratäng

Serverar: 4 portioner

Ett variant på Tacopaj, mer liknande gratäng. Här har man nachochipsen i gratängen.

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g köttfärs eller blandfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • Nachochips
  • Tomat
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och tillsätt kryddmixen. (Eller varför inte göra en egen taco krydda, recept finns i min kokbok)
    2. Blanda philadelphia och creme fraiche i en bunke, bred ut på botten i en ugnssäker form. Bred ut önskad mängd nachos och bred sedan ut den färdiga färsen över nachosen.
    3. Skiva tomater och lägg över, strö önskad mängd ost ovanpå.
    4. Gratinera i 200 graders ugn ca 15-20 min.
    5. Servera med en fräsch sallad och ev mer nachos till den som vill.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8

    Kommentarer (9)

    Carro67 1 juni 2008

    Tacopaj/gratängen var suveränt god. Den kan jag rekommendera.

    wiklund73 16 september 2008

    Jättegott! Kommer att göra denna paj fler gånger.

    annagustav 1 juni 2009

    Jättebra! Blev uppskattad av alla i familjen, lätt att göra!!

    Perschko 12 mars 2010

    Gillade denna tacogratäng skarpt! Till och med sambon som annars är tveksam till allt som slutar på -gratäng tyckte om den. :)

    anluk 10 juli 2011

    Kan ju inte bli annat än toppbetyg

    Hedda9 8 september 2011

    Suverän gratäng! Har gjort den flera gången och är lika populär varje gång :-) Enkelt o gott, kan det bli bättre!

    Cassiopeya 9 december 2011

    Wow så smaskigt! Hela familjen gillade det :D Vi hade isbergssallad, tomater, gurka, tacosalsa samt lite chips som blev över till. Väldigt smarrigt. Men nästa gång för jag göra dubbelsats, för allt tog slut, så nu får vi hitta på ngt annat till morgondagens lunch ;)

    Cassiopeya 26 oktober 2012

    Gjorde denna idag igen, lika god som sist! :P

    Nickegbg 4 februari 2013

    Nu har jag provat denna taco gratäng och det blev väldigt bra. Jag gjorde vissa förändringar dock, jag hackade en röd paprika som jag strödde ovanpå köttfärsen samt lite majs. Jag ringlade också över ungefär en halv burk tacosås. Kommer säkert bli en standardrätt framöver.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben