Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Har en favorittacopaj men kände att den här fick smaklökarna att vattnas när jag läste receptet. Hoppas den är lika god som det låter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 0,5 hackad gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst taco
  • 2 dl tacosås, mild, medium eller stark
  • 8 st hela eller delade cocktailtomater
  • 2 skivade jalapeño
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 1,5 dl riven, lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.
    2. Fyllning: Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut.
    3. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen.
    4. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben