Tacopaj med grahamsmjöl

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Våga testa er fram med att blanda i egna grönsaker, endast fantasin sätter gränser!

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 dl kesella eller creme fraiche
  • Fyllning
  • (beroende på storlek på formen)
  • 400-500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1½ paket tacokrydda
  • 1 st lök
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 st paprika
  • ½dl majs
  • Använd riven gratängost som överdrag till pajen. Variera mängden ost efter behag
  • Instruktioner

    1. Gör såhär: Sätt ungen på 225 grader. Börja sedan steka köttfärsen och hacka löken. Tillsätt tacokryddan och bryn det på låg värme tills köttfärsen fått fin färg. Hacka paprika och häll av en bruk majs. Under tiden köttfärsen bryns blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda sedan ingredienserna till pajdegen och blanda ihop det till en smidig deg. Tryck sedan ut det i en pajform. Tillsätt majsen och paprikan straxt innan köttfärsen ska läggas över i formen och rör om. Häll över redningen, strö över riven ost och ställ sedan in pajen i mitten av ugnen i ca 20-30min. Håll koll på pajen tills den fått fin färg.
    2. Servera pajen tillsammans med färsk grönsallad, keso och creme fraiche

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben