Tacopaj med kycklingfärs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart gott och enkelt. T o m barnen gillar det

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 lökar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Blanda allt i en skål. Tryck ut degen i en form, även ut på kanterna. Grädda i ugnen, 200-225*c till skalet är gyllenbrun.
    2. Fyllning: Stek färsen och lägg sen fyllningen i pajskalet Lägg tomaterna över köttet Blanda crème fraiche, majonnäs och osten och bred försiktigt över pajen Skär lökarna i ringar och strö över Avsluta med lite riven ost
    3. Grädda pajen i 200-225 c i ca 15 min eller tills osten smält och fått fin färg
    4. Servera med en sallad

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben