Tacopaj med orientdressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En modifiering av en hederlig tacopaj! Den blev sjukt god och kommer att göras fler gånger med största sannolikhet.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 400-500 g köttfärs
  • 1-2 msk smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 40 g tacokryddmix
  • 1 hackad gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad paprika
  • 1 dl orientdressing
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Lägg i vetemjöl, salt och smör (dela smöret i mindre bitar) och knåda ihop. Häll i vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kavla ut degen och lägg i en pajform, nagga. Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Höj sedan temperaturen i ugnen till 225-250 grader.
    3. Lägg smör i en stekpanna och hetta upp. Stek först löken tills den fått gyllene färg. Lägg upp på t.ex. en tallrik. Stek sedan paprikaskivorna tills att det har blivit mjukt. Lägg också på tallrik tills vidare.
    4. Fortsätt med att steka köttfärsen. Tillsätt salt, tacokryddmix, tomatpuré, den stekta löken, pressad vitlök, krossade tomater och vatten. Låt koka ihop.
    5. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet, bred sedan ut ett lager av orientdressing på fyllningen. Strö tomat och paprika över och till sist osten. Grädda i ugn tills osten har blivit gyllene.
    6. Serveras med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben