Tacopaj med spenat

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Av någon anledning har det blivit så att jag brukar göra den här pajen vid Halloween. Jag använder en glutenfri pajdeg, men man kan förstås ha det pajskal man föredrar.

Ingredienser

  • Ca 3 dl (180 g) fin glutenfri mjölblandning (finns på ICA:s glutenfria avdelning)
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • 1-2 msk vatten
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse Taco-kryddmix
  • 1 påse färsk, hel spenat
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 10-15 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Gör först pajskalet: Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går snabbt och lätt i matberedare, men man kan även göra degen för hand.
    2. Tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman allt till en smidig, slät deg. Kavla ut degen mellan plastfolie eller tryck ut den för hand i en form som är ca 24 cm i diameter.
    3. Man kan även använda portionsformar. Då räcker degen till ca 8 formar. Nagga. Förgrädda pajskalet i 225 grader, 10-12 min.
    4. Fräs upp köttfärsen, blanda i kryddmixen och vattnet och låt puttra några minuter. Blanda sen ner spenaten. Vispa lätt ihop en äggstanning på ägget och mjölken och häll över.
    5. Placera halverade körsbärstomater överst, gärna blandat gula och röda. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben