Tacopaj med sting

Serverar: 6 portioner

En het och god tacopaj. Servera tacopaj med svalkande gräddfil och krispiga tacochips.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2½ dl mjöl
  • 75 g smör
  • 0,75 dl kesella
  • 1 tsk paprikapulver
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika chili
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl yellow chili eller green jalapeño
  • 150 g riven ost texmex
  • 1 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • 3 dl gräddfil
  • tacochips
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl, kesella och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
    2. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
    3. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.
    4. Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben