Tacopaj med tortillachipsbotten

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Denna paj är mina barns favorit. Den går väldigt snabbt att göra också , vilket är ett stort plus när man har ont om tid ibland.

Ingredienser

  • Tortillachips
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 2 dl crème fraiche med paprika chilismak
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Börja med att bryna köttfärsen. Tillsätt tacokryddan och vattnet (Tacofärsen ska vara något lösare än när man serverar den till tacoskal och tortillabröd). Häll ut tortillachips i en ugnssäker form. Krossa dem lätt. Bred på tacofärsen. Blanda de båda creme fraichesorterna med varandra och häll över köttfärsen. Strö över riven ost. Sätt in formen i ugnen på ca 200 grader och kör den ca 20 minuter eller tillls chipsen i botten är något så när mjuka. Det beror på vilken sort man använder. Servera med en vanlig grönsallad och majskorn och om man vill, tacosås. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben